skulpture

Skulptori shqiptar vendos “Nënë Terezën” në Gjermani

auto_busti_nene_tereza_19-06-20151434783938Personaliteti dhe karakteri i Nënë Terezës është kthyer në një tjetër vepër arti. Busti  reflekton mbi humanitetin dhe dashurinë e saj për njerëzit. Mal Myrtaj, skulptor, thotë se pasi jeton në Gjermani ka menduar sesi do të mundë të punonte skulpturë të ndonjë personaliteti shqiptar, që do të pranohet nga pala gjermane dhe nga ajo shqiptare. Ai tregon për “Zërin” se ka menduar të punojë edhe Skënderbeun e personalitete të tjera, por është vendosur për bustin e Nënë Terezës. “Këtu duhet të kalohen disa lloje të provimeve se për cilin personalitet është fjala”, ka thënë Myrtaj. Ai tregon se për herë të parë ka dëgjuar nga shoqata “Rinia”, në Gjermani,  ka iniciuar vendosjen e bustit të Nënë Terezës në Singen. “Atëherë, unë e kam punuar me gjithë dëshirë dhe e kam ditur që do të ketë sukses edhe Shoqata si shoqatë, edhe unë si krijues, sepse pala gjermane nuk do e kundërshtojë këtë punë”, ka thënë skulptori, duke treguar se pala gjermane e ka mirëpritur idenë.

 

auto_busti_nene_tereza_19-06-20151434783938

Advertisements