fotografi

FOTOGRAFI – KONKURS. Shkoder

konkurs2-550x413

Çmimi i poezisë fotografike !?

Sa fantastike 🙂 Ça s’po ndijmë sot, por nuk do dorëzohemi 🙂

Si një ndër tre aktorët e jurisë së thirrun në këtë kauzë, që tej shakasë, e gjeta shumë fisnike, qytetare dhe progresiste, do e ndaj në 3 pjesë diskurin tim. Por para se ta bëj këtë jam i detyruar të paraqes formulimin tim mbi artin fin, kritere të së cilit nuk i shpëton dot as arti i fotografisë. Continue reading “FOTOGRAFI – KONKURS. Shkoder”

Advertisements
fotografi

download-1

18 artistëve që vijnë nga shkolla e fotografisë së Olsos sjellin punimet e tyre ne kryeqytetin shqiptar . Nën titullin “ Framing the silence”, studentët më të mirë norvegjezë prezantuan fotografi te cilat nuk kanë linja të njëjta duke qenë se përfaqësojnë ngjyrat, përmasat dhe konceptin e artistëve të ndryshëm.

Hanne Sophie Claussen: Në këtë ekspozitë artistët nga shkolla e fotografisë në olso i bashkon vetëm diçka, heshtja. Ajo vjen e konceptuar ndryshe nga secili artist, duke filluar nga përmasat, ngjyrat apo mënyrën e fotografimit. Është një eksperiencë e bukur, por edhe më i bukur do të jetë kur shkëmbimi i kulturave të vijë në Norvegji. Ne do të presin më Olso studentët dhe artistët shqiptarë në muajin tetor. Continue reading